Prenosimo tekst sa ICV: “Hrvatski duhani, najveći otkupljivač duhana u Hrvatskoj koji posluje u sastavu BAT Grupe, ulaže značajne napore u očuvanje okoliša te su zajedno s lokalnim virovitičkim Planinarskim društvom “Papuk”, organizirali radnu akciju čišćenja lokaliteta koji okružuje grad Viroviticu i čini dio planinarskog puta “Virovitički vidici”.

Akciji se povodom Dana planeta Zemlje pridružilo ukupno 15 zaposlenika Hrvatskih duhana i članova HPD “Papuk”, a prikupljeno je više od 700 kilograma otpada. Otpad je, zahvaljujući podršci lokalnog komunalnog poduzeća Flora VTC, zbrinut na propisan i održiv način.

-Održivost je okosnica poslovanja Hrvatskih duhana, kao što je to definirano i na razini cjelokupne BAT Grupe. Vjerujem kako različitim aktivnostima, poput ove današnje, uvelike možemo utjecati na kvalitetu života u široj zajednici i doprinijeti stvaranju Boljeg sutra (A Better TomorrowTM) i za nadolazeće generacije. Drago mi je što su se zaposlenici Hrvatskih duhana odazvali akciji i na taj način dali svoj doprinos u obilježavanju Dana planeta Zemlje – naglasio je Predrag Petrović, Rukovoditelj odjela održivosti proizvodnje u Hrvatskim duhanima.

-Drago nam je da su Hrvatski duhani prepoznali rad našeg planinarskog društva koje postoji već 95 godina i pozvali nas da zajednički organiziramo ovu akciju čišćenja ilegalnog odlagališta otpada te time doprinesemo čišćem okolišu i uređenju naše najatraktivnije planinarske staze Virovitički vidici – rekao je Mario Ripli, predsjednik HPD “Papuk”…

(izvor: https://www.icv.hr/2023/05/hrvatski-duhani-i-hrvatsko-planinarsko-drustvo-papuk-virovitica-cistili-okolis-u-povodu-dana-planeta-zemlje/ )