Planinarska tura – Slovenija
Julijske Alpe – vrh Mahavšček
8. – 9. 7. 2023.

Vrijeme i mjesto polaska: subota 8. 7. 2023. u 5:00 sati ispred zgrade Županije
Povratak u Viroviticu: nedjelja 9. 7. 2023. u kasnim večernjim satima
Prijevoz: autobus s 20 mjesta
Cijena: 108 eura (cijena uključuje prijevoz, noćenje u Koči pod Bogatinom i ulaznicu za slap Savica).
Napomena: u cijenu je uključeno noćenje u skupnoj spavaonici. Moguće je rezervirati dvokrevetnu sobu uz nadoplatu od 12 eura po osobi. Ako bude zaiteresiranih neka mi jave prilikom prijave.
Prijave: Daliboru na broj 092/500-9086, do 8. svibnja 2023.
Vodiči: Mara Vidović i Dalibor Bilić
Prijava vrijedi uz uplatu akontacije u iznosu od 30 EUR. Ostatak iznosa je moguće platiti u ratama: 1. ratu u iznosu od 30 eura uplatiti do 31. svibnja 2023., a ostatak iznosa uplatiti do 30. lipnja 2023.
Uplata prema dogovoru na adresi Društva Trg kralja Zvonimira 5, Virovitica ili uplatom na
IBAN: HR5324850031100215723, opis plaćanja – izlet Alpe te ime prezime planinara.
Plan izleta
Subota: dolazak u Ukanc, obilazak izvora Save Bohinjske, nakon kojeg
krećemo na uspon do Koče pod Bogatinom. Isti dan postoji mogućnost
obilaska obližnjih vrhova, večera, druženje, noćenje.
Trajanja hodanja do planinarske kuće: oko 3 sata (s pauzama).
Težina staze: kondicijski lagano i tehnički nezahtjevno.

Nedjelja: 6:00 sati-doručak, nakon kojeg krećemo na uspon do vrha Mahavšček (Veliki Bogatin), 2008 nnm. Nakon odmora i fotkanja na vrhu slijedi povratak do parkinga preko planine Govnjač i doma na Komni. Pri povratku postoji mogućnost obilaska Bleda ako će biti dovoljno vremena.
Trajanja hodanja: oko 7 sati (s pauzama).
Težina staze: kondicijski srednje teško i tehnički nezahtjevno.

 Hrana: Planinarska kuća je opskrbljena hranom i pićem. Na stazi prehrana iz ruksaka.

Oprema: standardna planinarska – prilagođena vremenskim uvjetima (gojzerice, štapovi, rezervna odjeća, zaštita od kiše i vjetra, p. pomoć, naglavna lampa, osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica).
Program je okvirni te su moguće izmjene u skladu sa situacijom na terenu ili nepredviđenim okolnostima, a ostale detalje vezane za izlet dobiti će naknadno svi prijavljeni izletnici.

Julijske Alpe najviši su planinski masiv u Sloveniji. Nalaze se u sjeverozapadnoj Sloveniji i sjeveroistočnoj Italiji,a ime su dobile po Gaju Juliju Cezaru. Mahavšček ili Veliki Bogatin je 2008 m visoka planina koja se nalazi na sjeverozapadnom rubu Bohinjskog gorja. S vrha se pruža prekrasan pogled koji seže sve od Jadranskog mora do najviših vrhova Julijskih Alpa.


Svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima na terenu kao i otkazati izlet.