19. LJETNI PLANINARSKI POHOD NA LIPU

28.8. 2022. godine (nedjelja)

POLAZAK: nedjelja, 28. 8. 2022., u 5:30 sati sa parkirališta ispred zgrade Županije u Virovitici

POVRATAK za Viroviticu oko 17:00h

PRIJEVOZ: autobusom od 20 ili 30 sjedala

AKONTACIJA PRIJEVOZA150 kn (moguća korekcija cijene ovisno o broju prijavljenih)

PRIJAVE I INFO u tijeku kod Mario Ripli – 098 637 105 – najkasnije do 18. 8. 2022.

UPLATA: četvrtak, 18. 8. 2022., od 20:00 u prostoriji Društva ili online bankarstvom uplatom na IBAN: HR5324850031100215723, opis plaćanja IZLET SESVETE, IME I PREZIME planinara.

Potvrdu o uplati poslati na e-adresu: marioripli1978@gmail.com ili na 098 637 105

Organizator pohoda je Hrvatsko planinarsko društvo “Lipa” Sesvete, a za siguran boravak na stazi pobrinuti će se planinarski vodiči njihovog društva.

Kratak opis planinarskih staza: Grupa A – Sesvete – Vugrovec Gornji – Lipa. Za pješačenje je potrebno oko 4,5 do 5 sati, pri čemu se svladava visinska razlika od 590 m. Staza je srednje teška. Grupa B – Vugrovec Gornji – Lipa. Za pješačenje je potrebno oko 2,5 sati. Staza je srednje teška.

Okupljanje sudionika Grupe A je od 8.30 do 8.45 sati u Sesvetama kod spomenika Hrvatskim braniteljima na raskrižju Zagrebačke i Bistričke ulice. Hodanje započinjemo markiranom planinarskom stazom 58 kroz šumu Divjača do zaseoka Dobrodol brijeg gdje napuštamo markaciju i spuštamo se do Šimunčevečke ceste te se potom uspinjemo do šume Grahovec i šumskim putem stižemo do Vuger Sela. Prelazimo asfaltnu cestu, nastavljamo iznad kapele sv. Mihalja (17. st.) te se potom spuštamo prema Vugrovcu Gornjem do planinarskog doma Vugrovec (235 m) kojim upravlja PD HP i HT „Sljeme“. Tamo nas čekaju sudionici Grupe B. Do Vugrovca G. iz Sesveta stižemo za oko 2 sata.

GRUPA B Dolazak u Vugrovec Gornji, koji se nalazi 8 kilometara sjeverno od Sesveta: – ZET-ovim autobusom linije 261 koji s terminala Dubec polazi u 10.45 (u Vugrovec G. stiže u 11.10). – osobnim automobilom/kombi/bus iz središta Sesveta Bistričkom ulicom prema Kašini do skretanja za Vugrovec, te još 2,5 km do planinarskog doma Vugrovec.

Nakon odmora i okrijepe kod planinarskog doma hodanje uz vinograde i voćnjake hrptom između Goranca i Kučilovine nastavljaju zajedno grupe A i B markiranom stazom 1M u pravcu planinarskog doma na Lipi. Očekuju nas izuzetni vidici na Lipu, Medvednicu i prigorska sela. Jednim dijelom staza prolazi područjem Vejalnica i Krč koje je temeljem Zakona o zaštiti prirode dio europske ekološke mreže Natura 2000. Duljina ove staze je 7 km, za što nam je potrebno oko 2,5 do 3 sata. Kod planinarskog doma na Lipi je druženje uz planinarska jela i pića i prigodnu glazbu.

KT HPO 4.2., Lipa – vrh, 709 m – Planinarski dom Lipa Medvednica, Rog, 700 m

Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a. Također potvrđuje da pristupa izletu na vlastitu odgovornost svjestan/svjesna opasnosti od mogućih nezgoda i ozljeđivanja te da u takvom slučaju neće ni na koji način teretiti Društvo i vodiča. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet. Na izletu mogu sudjelovati isključivo i samo osobe koje nemaju respiratornih simptoma, koje nisu oboljele od COVID-19, koje nisu u samoizolaciji ili nisu bili u kontaktu s osobama koje su oboljele ili su u izolaciji. Sve aktivnosti se provode poštujući fizičku distancu. Ne preporuča se dijeljenje hrane i vode. Svatko konzumira samo ono što je ponio sa sobom. Obavezno imati kod sebe masku i rukavice te sredstva za dezinfekciju. Ako prijavljeni član odustane od sudjelovanja na izletu novac se ne vraća osim u iznimnim situacijama (bolest, smrtni slučaj, samoizolacija ili drugi opravdani razlog uz predočenje dokumentacije). Povrat novca odobrava se na sastanku Izletničke sekcije na prijedlog vodiča izleta, a uz suglasnost Izvršnog odbora. Prenošenje uplata na druge osobe moguće je uz suglasnost vodiča. Ako se prijavi više zainteresiranih od predviđenog broja, formira se lista čekanja. Prijava bez uplate 1. rate ne smatra se valjanom. Prijave za sudjelovanje na izletu rangiraju se prema redoslijedu uplata, a prednost pri prijavljivanju može se dati redovitijim ili sposobnijim članovima i slično. Redoslijed prijava i konačan popis sudionika izleta utvrđuje vodič.