PLANINARSKI IZLET:

Slavonski planinarski put DILJ GORA KT15 – ČARDAK

POLAZAKu 06:00 sati sa parkirališta ispred zgrade županije u Virovitici
POVRATAKoko 17:00 za Viroviticu
AKONTACIJA PRIJEVOZA100 kn, autobus 30 sjedala, moguće su korekcije cijene ovisno o broju prijavljenih
PRIJAVEPRIJAVE u tijeku kod Gorana Mičića  –  098 271 271 najkasnije do 15. 9. 2021.
UPLATAUPLATA – srijeda,  15. 9. 2021.,  od 19:00 sati u prostoriji Društva ili putem online bankarstva uplatom na IBAN: HR5324850031100215723 opis plaćanja DILJ GORA 2– IME I PREZIME PLANINARA
OPIS STAZE Selo Rastušje (rodna kuća Dragutina Tadijanovića) – izletište pokraj izvora Čapljevik – kratki uspon, grebenom Cerovac na vrh Počivaljka (263 m) – s vrha spust do izletišta Ljeskove vode – vrh Čardak (421 m) Čardak je vrh na glavnom hrptu Dilj gore, označen visokom zidanom trigonometrijskom piramidom. Iako to nije najviši vrh Dilj gore, popularniji je od najviših Degmana i Cinkovca (oba vrha 461 m). S Čardaka na svaku od četiri strane svijeta odlazi markacija – sjeverno prema Boroviku, južno prema Ljeskovim vodama, zapadno prema Sovskom jezeru, a istočno prema Lipovici u istočnom Dilju. Vršni dio je livadica okružena šumom, s koje nema vidika, no vidik nadomješta 3 metra visoka drvena razgledna piramida na susjednom proplanku (100 m južnije).

19. 9. 2021. godine (nedjelja)

VRIJEME boravka na stazi do 6 sati           

DUŽINA STAZE oko 15 km         UMJERENO TEŠKA              

HRANA I PIĆE iz ruksaka  

Na izletu mogu sudjelovati isključivo i samo osobe koje nemaju respiratornih simptoma, koje nisu oboljele od COVID19, koje nisu u samoizolaciji ili nisu bili u kontaktu s osobama koje su oboljele ili su u izolaciji. Sve aktivnosti se provode poštujući fizičku distancu. Ne preporuča se dijeljenje hrane i vode. Svatko konzumira samo ono što je ponio sa sobom. Obavezno imati kod sebe masku i rukavice te sredstva za dezinfekciju.

Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a. Također potvrđuje da pristupa izletu na vlastitu odgovornost svjestan/svjesna opasnosti od mogućih nezgoda i ozljeđivanja te da u takvom slučaju neće ni na koji način teretiti Društvo niti vodiča. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

HPD „Papuk“