POLAZAK

NEDJELJA, 13. 6. 2021., u 5:00 sati sa parkirališta ispred zgrade Županije u Virovitici

POVRATAK za Viroviticu u večernjim satima

AKONTACIJA PRIJEVOZA – 150 kn

(moguća korekcija cijene ovisno o broju prijavljenih)

PRIJAVE I INFO u tijeku kod Mario Ripli – 098 637 105

– najkasnije do 9. 6. 2021.

UPLATA: srijeda, 9. 6. 2021. od 20 h u prostoriji Društva na Trgu kralja Zvonimira ili putem online bankarstva uplatom na IBAN: HR5324850031100215723 opis plaćanja IZLET KLEK 2021. – IME I PREZIME PLANINARA

OPIS PUTA

Dolazak u Ogulin do 9:00 gdje posjećujemo Zavičajni muzej – alpinističku zbirku (KT HPO 8.1., 323 m).

Nakon razgledavanja muzeja krećemo autobusom do mjesta Bjelsko odakle počinje staza prema vrhu Klek (KT HPO 8.2., 1181 m).

Odmor je kod planinarskog doma Klek (1000 m).

Tradicionalni je prilaz iz sela Bjelskog na cesti Ogulin – Jasenak. Razmjerno je strm, ali je najkraći. Nakon 50′ uspona kroz šumu stiže se do planinarskog doma Klek pod vršnom stijenom. Uspon od doma na sam vrh traje 30′, a na usponu se treba mjestimično koristiti i rukama (postavljene su sajle za osiguranje). Uspon na vrh može biti za kišnog vremena ili po snijegu vrlo opasan.” (HPS)

VRIJEME HODA – do 4 h sa pauzama i većim odmorom.

HRANA I PIĆE IZ RUKSAKA

VODIČI HPD “Papuk”-a

NAPOMENA

Prijave se rangiraju prema redoslijedu uplata, a prednost pri prijavljivanju može se dati i redovitijim ili sposobnijim članovima ili slično. Redoslijed prijava i konačan popis sudionika utvrđuje vodič.

Na izletu mogu sudjelovati isključivo i samo osobe koje nemaju respiratornih simptoma, koje nisu oboljele od COVID19, koje nisu u samoizolaciji ili nisu bili u kontaktu s osobama koje su oboljele ili su u izolaciji. Sve aktivnosti se provode poštujući fizičku distancu. Ne preporuča se dijeljenje hrane i vode. Svatko konzumira samo ono što je ponio sa sobom. Obavezno imati kod sebe masku i rukavice te sredstva za dezinfekciju.

Ako prijavljeni član odustane od sudjelovanja na izletu novac se ne vraća osim u iznimnim situacijama (bolest, smrtni slučaj, samoizolacija ili drugog opravdanog razloga uz predočenje dokumentacije). Povrat novca odobrava se na sastanku Izletničke sekcije na prijedlog vodiča izleta, a uz suglasnost Izvršnog odbora. Prenošenje uplata na druge osobe je moguće uz suglasnost vodiča. Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a. Također potvrđuje da pristupa izletu na vlastitu odgovornost svjestan/svjesna opasnosti od mogućih nezgoda i ozljeđivanja te da u takvom slučaju neće ni na koji način teretiti Društvo niti vodiča. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet