Pozivaju se svi članovi društva na planinarenje planinarskom stazom „VIROVITIČKI VIDICI“
nedjelja, 2. 5. 2021.


POLAZAK: 10:00 sati ispred lugarnice Šareni mostovi (virovitički ribnjaci).
POVRATAK: oko 13:00.
PRIJAVE NISU POTREBNE.
HRANA I PIĆE IZ RUKSAKA.
Planinarski izlet je OBAVEZAN za polaznike Opće planinarske škole.
Staza nije zahtjevna, a vrijeme boravka na stazi sa pauzama oko 3 sata.
Oprema standardna planinarska, prilagođena vremenskim uvjetima.

vodiči HPD “Papuk”-a

OPIS STAZE:
Od 1. virovitičkog ribnjaka vodi prema istoku a.c. 600 m (10 min) do š.k. „Šareni mostovi“ te nastavlja u pravcu istoka m.c. uz rub šume i nakon 1 km (15 min) skreće lijevo u šumu kod šumskog okretišta, gdje počinje uspon. Šumskim putem staza vodi 1 km (20 min) zatim kroz vinograde iznad s. Sv. Đurađ, gdje se većim dijelom staze protežu vidici s pogledom na Viroviticu, Bilogoru i Mađarsku. Nakon 1,3 km (20 min) hoda m.c. kroz vinograde, vikendice i kuće, dolazi se do crkvice Sv. Đurađ, odakle se pruža vidik sve do Mađarske. Dalje put nastavlja u pravcu zapada kroz vinograde, prelazi na područje s. Podgorje, gdje se izmjenjuju vinogradi, vikendice, livade, šumarci, kao i vidici prema Virovitici i Mađarskoj. Staza nakon 2,5 km (40 min) ulazi u šumu i spušta se u pravcu jugozapada do potoka Duga rijeka, prelazi preko potoka, gdje počinje uspon na Dugoračku kosu te nakon 0,5 km (15 min) uspona šumskim putem staza naglo skreće lijevo, u pravcu istoka, nastavlja šumskim putem uspon do najviše točke na stazi (224 m), nakon koje točke počinje se spuštati prema šumskom okretištu i 1. virovitičkom ribnjaku, gdje staza i završava.
Dolaskom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a. Također potvrđuje da pristupa izletu na vlastitu odgovornost svjestan/svjesna opasnosti od mogućih nezgoda i ozljeđivanja te da u takvom slučaju neće ni na koji način teretiti Društvo niti vodiča. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.
Na izletu mogu sudjelovati isključivo i samo osobe koje nemaju respiratornih simptoma, koje nisu oboljele od COVID19, koje nisu u samoizolaciji ili nisu bili u kontaktu s osobama koje su oboljele ili su u izolaciji. Sve aktivnosti se provode poštujući fizičku distancu. Ne preporuča se dijeljenje hrane i vode. Svatko konzumira samo ono što je ponio sa sobom. Obavezno imati kod sebe masku i rukavice te sredstva za dezinfekciju.