Ni kiše jesenje nisu spriječile planinare iz virovitičkog “Papuka” da vedra duha sjednu u autobus i zauzmu 45 mjesta (netko do prozora, a netko ne) i upute se put Kutjeva na proslavu Martinja na planinarski način. Srećom, kiša je samo padala pa je bilo veselo na Trgu graševine u Kutjevu gdje ste mogli uživati u šarenilu kišobrana i kabanica koji su se “muvali” oko šatora i nadstrešnica sa doručkom i svježim prigodnim napitkom. Vol nas je gledao sa ražnja. Samo smo mu odmahnuli i krenuli odlučno, svi zajedno, putem Staze broj iza 4, na šetnicu za planinarima iz ostalih društava…ali više o svemu od našeg vodiča Zlatka. Pogledajte fotografije…mi smo uživali 🙂 

Dojmovi našeg vodiča Zlatka:
“Nas 45-ero planinara/planinarki prilično raspoloženih unatoč jesenskoj kišici koja nas je pratila već sa kućnog praga čvrsto smo odlučili da učestvujemo u Kutjevačkom tradicionalnom planinarskom krštenju mošta u vino. Mada vrijeme nije puno obećavalo jer kiša je neumorno padala i padala cijelo dopodne.
Kada smo konačno nakon jedne jako lijepe dobrodošlice “ića i pića”, koju su nam priredili domaćini iz Kutjeva (Turistička zajednica grada Kutjeva, Kutjevački podrumi d.d, udruga vinara Kutjevo, i HPD Vidim) krenuli na našu odabranu stazu kao da smo zaboravili na tu dosadnu kišicu, tada smo odmah bili u svom elementu (“svoj na svome”). I tako vođeni našim vodičem Livakom, koji nas je odlično proveo okolicom Kutjeva i putem ujedno educirao veću grupu mladih planinara djevojčica i dječaka, a nama priuštio da zavirimo u kutjevački dvorac gdje su nas domaćini srdačno počastili pićem.
I tako hodajući nismo niti primjetili kada je kiša prestala i kada smo opet bili na Trgu Graševine, gdje je već bilo sve spremno za ceremonijal krštenja mošta u vino. Muzičari, raznovrsno jelo, dobra kapljica, ples u gojzericama, dodatno su i onako veselim planinarima pomogli da zaborave vremenske i druge nedaće.
I tako raspoloženi sjedamo u 18:00 sati u naš autobus i nastavljamo u veselom druženju sa pjesmom i smijehom na usnama put naše nam drage Virovitice.”
Vodič Zlatko Pleško