Krenuli smo, kako je to naša predsjednica odredila, u 05:30 (čitaj: 05:47 po predsjedničinom) na susrete planinara u mjestu Plaški na njihov tradicionalan pohod „Dolinom i planinom“. Kako nismo uspjeli organizirati prijevoz autobusom, u zadnji tren smo odlučili ispred našeg Društva sa osobnim prijevozom nas četvero, otići na pohod. Vjerujte nam, nismo pogriješili….Nakon jednog odmora u Josipdolu i savršenog domaćeg bureka, u Plaški smo stigli među prvima, oko 09:13 sati, na čuđenje domaćina kad su vidjeli vozilo sa VT tablicama.

DSC_0367

Dočekao nas je domaćin i predsjednik Planinarskog društva „Plaške Glave“, gospodin Branko te smo nakon dobrodošlice i kušanja domaćih proizvoda te predstavljanja turističke karte Plaškog krenuli do sela Vera, početne točke našeg pohoda.

IMG_3992

Snježnim stazama kretali smo se do zidina starog grada popularnog naziva Gradina na 635 m, preko Plaške Glave do izvora Siljevac u mjestu Blata gdje je i završio naš pohod.

IMG_4000IMG_4022

Ljepote toga kraja su teško opisive te ćemo pustiti neka naše fotografije pokušaju dočarati tu ljepotu. Po povratku u Plaški ponovno se raspoređujemo u kolonu po jedan, ovaj puta ne zbog staze već zbog graha (nekako je taj red bio gušći i zbijeniji od onog sa staze).

IMG_4112 IMG-2ec702a70a262629cb634c545636c4f1-V


Sve pohvale Planinarskom društvu „Plaške Glave“, njihovim članovima koji su svi izašli na teren te marljivo obavljali svoje zadatke da nama gostima bude što ugodniji boravak.

Ostatak fotografija pogledajte u našoj galeriji.