Sunčana nedjelja pružala je savršenu priliku za prošetati stazom koja obiluje dobrim vidicima. Pa se tako dvanaest planinarki/planinara uputilo u šetnju sa parkirališta bivšeg caffe bara Phoenix u Milanovcu. Nedaleko od mjesta sa kojega su krenuli počeo je uspon na hrbat obronka Bilogore koja okružuje naselje Milanovac. Još se nismo niti popeli do vrha a Virovitica nam je bila kao na dlanu, kao i dijelovi susjedne Mađarske.

Nastavili smo dalje između vinograda i klijeti do prvog vrha. Tu smo sreli vrlo drage članove našeg HPD Papuk koji su nas pozvali u svoju vikendicu na okrjepu. Nakon toga smo po hrptu nastavili do vrha Kaža, koji je ujedno bio i najviši vrh na današnjoj šetnji. Uz put su nam se pružali prekrasni pogledi na naselje Milanovac, Rezovačke Krčevine, kao i udaljena područja prema Mađarskoj. Od Kaže smo nastavili po hrbatu prema kapelici iznad Milanovca, ali sada su vidici pokazivali prekrasne pejzaže Đurađa, Antunovca, Podgorja, preko Korije dalje na zapad. Kod kapelice smo malo odmorili i uživali u pogledu skoro na sve strane.

Nastavili smo polako se spuštajući prema nogometnom igralištu u Milanovcu, uz koje ga smo prošli da bi se nedaleko ponovno popeli na hrbat s kojega se je lijepo vidjelo mjesto gdje smo ostavili naša vozila i gdje nam je krajnje odredište.

Šetnja je trajala oko tri sata. Tri sata uživanja.

vodič Javor B.