Hrvatsko planinarsko društvo „Papuk“ iz Virovitice je 9. veljače 2024. održalo svoju redovnu godišnju Skupštinu u mjesnom domu Taborište u Virovitici. Na sjednici Skupštine su prihvaćena godišnja izvješća (financijska izvješća, izvješća sekcija i komisija društva, Nadzornog odbora i Suda časti) o radu HPD-a „Papuk“ za 2023. godinu. Nakon rasprave o aktivnostima protekle planinarske godine uslijedilo je predstavljanje Plana i programa za 2024. godinu.  Donesena je i Odluka  o izboru novog člana Izvršnog odbora Marija Tomšića dok je dužnosti razriješen dotadašnji član, Mario Ramljak.

Naglasak u ovoj godini stavlja se na povećanje aktivnosti za djecu i mladež provođenjem izleta na Medvednicu, Gorski kotar, Velebit te Papuk kao i izvođenje radionica „Orijentacija“ i „Sigurno kretanje po planinama“ na planinama Slavonije.

Promocija planinarstva među osnovnoškolskim uzrastom na području djelovanja Udruge organiziranim predavanjima na kojima bi sudjelovala djeca, članovi HPD-a Papuk uz vodiče i voditelja sekcije uz partnera HGSS stanica Orahovica, jedan je od ciljeva ovog društva.

Ova Planinarska udruga aktivno je uključena u obilježavanje 150. obljetnice hrvatskog planinarstva te će kroz ciklus „150 izleta za 150 godina organiziranog planinarstva u Hrvatskoj“, pored ostalih društava, svoj doprinos razvoju planinarstva dati održavanjem tradicionalne manifestacije „19. virovitički susret planinara“ koji je planiran za 2. 6. 2024. godine.

Pod zadnjom točkom dnevnog reda dodijeljena su priznanja članovima društva koji imaju najmanje 10 godina uzastopnog staža u Hrvatskom planinarskom društvu „Papuk“.

Priznanja za 10 godina članstva dodjeljuju se: Luki Baturini, Brankici Bedeković, Franji Bognaru, Ani Bosnić, Danijelu Brešćanskom, Mariji Njegovan Horvat, Nadi Medved, Igoru Reeschu, Mariju Ripliju, Eugenu Sepešiju, Mariji Sepeši, Alici Šarić, Damiru Štefancu, Ani Tomac i Mariju Županu te za 20 godina Milici Horvat i Josipu Horvatu.

Skupštini su nazočili gosti, zamjenica gradonačelnika Virovitice, Vlasta Honjek – Golinac i pripadnici HGSS stanica Orahovica, Danijel Brešćanski i Ivan Veseljak.