POHOD “MLADENOVIM USPONOM”

Planinarski dom Jankovac (475 m) – vrh Lapjak (KT HPO 1.2., 667 m)

PAPUK

22. 6. 2023. (četvrtak)

POLAZAK u 08:00 sati s parkirališta ispred zgrade Županije u Virovitici prema izletištu Jankovac

PRIJEVOZ osobnim automobilima – vlastiti prijevoz

CIJENA ULAZNICE U PARK ŠUMU JANKOVAC – 3,00 eura po osobi

PRIJAVE i sve info u tijeku kod Tomislava Kovača – 098 963 93 21

HRANA I PIĆE Za vrijeme boravka na stazi iz ruksaka (ponijeti dovoljno tekućine!)

OPIS POHODA – Na sam dan izleta obilježavamo godišnjicu otkako nas je, na planinarskoj stazi neposredno ispod vrha Lapjak, zauvijek napustio naš planinar Mladen Kosi. Njemu u čast i hvalu pohodit ćemo stazu njegovih posljednjih koraka.

STAZA: Planinarski dom Jankovac 475 m – vrh Nevoljaš (739 m) – vrh Lapjak (667 m – preko Kovačevog greba) Staza je zahtjevna, vrijeme boravka na stazi 5-6 sati.

Ovisno o broju sudionika izleta i njihovoj tjelesnoj sposobnosti i spremnosti moguća je korekcija staze i prilagodba grupi.

Oprema standardna planinarska prilagođena vremenskim uvjetima.

Po povratku u Viroviticu kratko stajanje na Mjesnom groblju u Cabuni.

voditelj izleta Tomislav Kovač

Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a. Također potvrđuje da pristupa izletu na vlastitu odgovornost svjestan/svjesna opasnosti od mogućih nezgoda i ozljeđivanja te da u takvom slučaju neće ni na koji način teretiti Društvo niti vodiča. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet