Planinarsku godinu službeno smo počeli izletom našom Bilogorom povodom Tri kralja no ovo nam je prvi ovogodišnji izlet u „daleke“ krajeve.

Da, odvažio se te nedjelje, 15. siječnja 2023. godine, 31 planinar iz „Papuka“ sjesti u autobus te uputiti za mirisom sarme na 23. zimski pohod Novskim brdom. Nemojmo biti neozbiljni jer ovaj izlet je bio itekako humanitaran i planinarski ozbiljan.

Tako su nam domaćini iz PD Zmajevac Novska na Novljanskom jezeru pripremili doček uz topli doručak i osigurali „točku“ na kojoj su sva društva, grupe i pojedinci ostavljali plastične čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec koje su skupili na poziv domaćina.

Nakon pozdrava predsjednice Melite, uputili smo se na kraću stazu od cca 15 km, jer ipak je početak sezone i treba paziti da se naglo ne potroše sve kalorije i razne naslage koje smo tako brižno skupljali tijekom proteklih blagdana.

Planinarilo se od Novljanskog jezera prokopom preko Sadovog brda prema Gradini pa oko Brestačkog brda pored lovačke kuće Bukovica i uz potok natrag do jezera uz mnoštvo planinarskih razgovora, razonode i pedantnog utiranja svakog stopala u blato Novskog brda, a to je bilo nešto posebno….obavezno morate probati.

Mi se vraćamo definitivno!

Pohvale svima od virovitičkih „Papukovaca“.