Planinarska tura u Istri ĆIĆARIJA
RAŠA – LABIN – ŽBEVNICA
26. 2. 2022. – 27. 2. 2022.

POLAZAK – subota, 26. 2. 2022., u 3:00 sati sa parkirališta ispred zgrade Županije u Virovitici
POVRATAK – nedjelja, 27. 2. 2022. u Viroviticu oko 23:00
CIJENA – 450 kn (mogućnost plaćanja na dvije rate)
U CIJENI
– prijevoz autobusom
– Narodni muzej Labin
– noćenje u planinarskoj kući Žbevnica
– ručak u subotu

PRIJAVE u tijeku kod Marija Riplija
098 637 105 najkasnije do 18.1.2022.

UPLATA

1. rata (250,00 kn) utorak, 18.1.2022., od 19h u prostoriji Društva
2. rata (200,00 kn) srijeda, 16.2.2022., od 19h u prostoriji Društva

Ili putem online bankarstva uplatom na IBAN: HR5324850031100215723, opis plaćanja IZLET ŽBEVNICA 2022.
IME I PREZIME PLANINARA

PLAN TURE

26. 2. 2022. (subota)
Polazak iz Virovitice s parkirališta Županije u 3 sata.
Vožnja prema mjestu Raša uz zaustavljanja i pauze. Dolazak oko 9.30 sati. Polazak oko 10:00 na pješačku stazu bivšim kovarskim putevima kojima su rudari išli na posao u rudnik u Rašu. Krećemo iz Raše kovarskim putem do mjesta Topid. Nastavljamo cestom do mjesta Zartinj. Spuštamo se do mjesta Krapan i nastavljamo stazom do Starog grada Labina. Prošetat ćemo se po starom gradu do vidikovca Fortica (pogled na Učku, Rabac, Cres).
Obilazak Narodnog muzeja Labin. (ulaz od 15,00 kn uključen u cijenu izleta)
Potom se spuštamo do kamenoloma iznad Raše gdje ćemo posjetiti jedan iskop nakon čega se spuštamo u Rašu.
Po završetku izleta slijedi ručak u restoranu (maneštra s kobasicom 50,00 kuna.) Ukupno trajanje staze je 5-6 sati (uključujući pauze i odmor).
Staza nije zahtjevna!
Po povratku u Rašu, ukrcaj u autobus te odlazak do mjesta Brest gdje izlazimo iz autobusa, uzimamo stvari potrebne za noćenje i za drugi dan na planinarskoj stazi te pješice idemo do planinarske kuće Žbevnica.
Napomena: do planinarske kuće dolazimo oko 18-19 sati po noći pa obavezno ponesite rasvjetna tijela – naglavne ili ručne lampe!
Slobodan večer.

27. 2. 2022. (nedjelja)
Buđenje u 07:00. Doručak od 07:00 do 08:00.
Polazak ispred PK u 08:30 sati kružnom stazom prema vrhu Žbevnica (KT HPO 10.1., 1014 m – istaknuto brdo na zapadnom dijelu Ćićarije i ujedno najzapadniji hrvatski tisućnjak) i Špičastom vrhu.
Ukupno trajanje staze je 3-4 sata (uključujući pauze i odmor). Staza nije zahtjevna.
Po povratku u planinarsku kuću slijedi priprema za polazak do autobusa i put za Viroviticu. Pitke vode u planinarskoj kući nema pa vodite brigu o tome!

OPREMA: standardna planinarska prilagođena vremenskim uvjetima (u ruksaku odjeća/obuća zaštićena
od vlage, hrana i piće za oba dana, planinarski štapovi, rasvjetna tijela, rezervne baterije i osobne stvari)

Vodiči izleta: NATALIJA ŠTIMAC (PD / Club Alpino “Elektroistra” Pula / Pola)
MARIO RIPLI (vodič pripravnik HPD „Papuk“)

Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a. Također potvrđuje da pristupa izletu na vlastitu odgovornost svjestan/svjesna opasnosti od mogućih nezgoda i ozljeđivanja te da u takvom slučaju neće ni na koji način teretiti Društvo niti vodiča. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet. Na izletu mogu sudjelovati isključivo i samo osobe koje nemaju respiratornih simptoma, koje nisu oboljele od COVID19, koje nisu u samoizolaciji ili nisu bili u kontaktu s osobama koje su oboljele ili su u izolaciji. Sve aktivnosti se provode poštujući fizičku distancu. Ne preporuča se dijeljenje hrane i vode. Svatko konzumira samo ono što je ponio sa sobom. Obavezno imati kod sebe masku i rukavice te sredstva za dezinfekciju. Ako prijavljeni član odustane od sudjelovanja na izletu novac se ne vraća osim u iznimnim situacijama (bolest, smrtni slučaj, samoizolacija ili drugog opravdanog razloga uz predočenje dokumentacije). Povrat novca odobrava se na sastanku Izletničke sekcije na prijedlog vodiča izleta, a uz suglasnost Izvršnog odbora. Prenošenje uplata na druge osobe je moguće uz suglasnost vodiča. Ako se prijavi više zainteresiranih od predviđenog broja, formira se lista čekanja. Prijava bez uplate 1. rate ne smatra se valjanom. Prijave za sudjelovanje na izletu rangiraju se prema redoslijedu uplata, a prednost pri prijavljivanju može se dati redovitijim ili sposobnijim članovima i slično. Redoslijed prijava i konačan popis sudionika izleta utvrđuje vodič.

Organizator: HPD „Papuk“