Okupio se i ove nedjelje, 2. 5. 2021. godine u 10 sati, ispred lugarnice Šareni mostovi (virovitički ribnjaci) sasvim dovoljan broj planinara, članova HPD-a „Papuk“ kao i onih koji to žele postati. Izlet je bio organiziran za polaznike Opće planinarske škole kako bi u terenskom dijelu nastave savladali tehnike sigurnog kretanja i boravka u prirodi te uporabu tehničke opreme.

Praćeni laganim i ugodnim vjetrom krenuli smo planinarskom stazom „Virovitički vidici“ prema vršnim dijelovima naselja Sveti Đurađ. Uspinjali smo se šumskim putevima do prvih vinograda i vikendica između kojih se otvarao pogled prema Virovitici.

Prva veća pauza bila je kod kapele sv. Jurja s pogledom prema Virovitici i Mađarskoj. Nakon pauze nastavili smo put prema našem vodiču Zlatku gdje nas je na obiteljskom imanju dočekao sa suprugom Melankom. Kao pravi domaćini pobrinuli su se za gladne i žedne planinare.

No nije tu bilo samo odmaranja i opuštanja. U sklopu Opće planinarske škole polaznici su ponavljali „čvorologiju“ vježbajući vezanje nekoliko osnovnih čvorova.

Nakon vježbi i odmora ispratili smo posljednje vidike prema Virovitici spuštajući se šumskim putovima prema prvom ribnjaku gdje smo, nakon 10 km i laganih 4 sata hoda, završili današnju planinarsku avanturu.

Mripli