vrh Petrovac (KT HPO 7.4., 512 m)
nedjelja, 21. 3. 2021.

POLAZAK: 05:00 sati s parkirališta ispred zgrade Županije u Virovitici.
POVRATAK: u kasnim poslijepodnevnim satima.

AKONTACIJA ZA PRIJEVOZ: 180,00 kn (autobus 50 sjedala za 25 osoba)
(u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih, izlet će biti organiziran vlastitim prijevozom)
PRIJAVE i DODATNE INFO: u tijeku i kod vodiča Tijane (091 155 1551) – prednost imaju polaznici Opće planinarske škole 2021.
UPLATA: utorak, 16. 3. 2021. u 19:00 u prostoriji Društva.

OPIS STAZE:

Planinarska obilaznica Petrova gora
Krenimo poučnom stazom “Rimski put”, te otkrijmo djelić povijesti zadnjeg hrvatskog kralja Petra Svačića, po kojem Petrova gora nosi ime. Bajkovit krajolik pun potoka i šumskog cvijeća daje poseban osjećaj buđenja proljeća ovog šumovitog kraja.
Zahtjevnost staze je lagana i obilaskom obuhvaća četiri vrha, Mali Petrovac, kontrolnu točku HPO Veliki Petrovac, Veliki Velebit i Mali Velebit, te grob kralja Petra Svačića.
Uz pauze, i hranu iz ruksaka obilazak staze u trajanju od 4 sata.

NAPOMENA: Na izletu mogu sudjelovati isključivo i samo osobe koje nemaju respiratornih simptoma, koje nisu oboljele od COVID19, koje nisu u samoizolaciji ili nisu bili u kontaktu s osobama koje su oboljele ili su u izolaciji. Sve aktivnosti se provode poštujući fizičku distancu.
Ne preporuča se dijeljenje hrane i vode. Svatko konzumira samo ono što je ponio sa sobom. Obavezno imati kod sebe masku i rukavice te sredstva za dezinfekciju.

Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a. Također potvrđuje da pristupa izletu na vlastitu odgovornost svjestan/svjesna opasnosti od mogućih nezgoda i ozljeđivanja te da u takvom slučaju neće ni na koji način teretiti Društvo niti vodiča. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

Ako prijavljeni član odustane od sudjelovanja na izletu novac se ne vraća osim u iznimnim situacijama (bolest, smrtni slučaj, samoizolacija ili drugog opravdanog razloga uz predočenje dokumentacije). Povrat novca odobrava se na sastanku Izletničke sekcije na prijedlog vodiča izleta, a uz suglasnost Izvršnog odbora. Prenošenje uplata na druge osobe je moguće uz suglasnost vodiča.

HPD „Papuk“