PLANINARIMO NA NAJVIŠI VRH BILOGORE – nedjelja, 26.7.2020.


POLAZAK u 8 sati sa parkirališta zgrade Županije u Virovitici
– osobnim automobilima
POVRATAK: predviđen za Viroviticu oko 18:00
TROŠAK PUTA: dogovorno sa vozačem
PRIJAVE: u tijeku kod vodiča Vlade na 098 168 4839
radi lakšeg organiziranja prijevoza – planinari vozači imaju prednost 🙂
HRANA i PIĆE: iz ruksaka

PLAN IZLETA: Polazak iz Virovitice prema mjestu Glogovac (Koprivnički Bregi), vozila ostavljamo u blizini ugostiteljskog objekta. Polazimo pješice pored bivšeg rudarskog naselja cestom pokraj izvora pa u šumu. Prolazimo lugarnicu Rajčevica i nastavljamo prema Stankovom vrhu (KT HPO 2.2., 309 m). Nakon odmora polazimo prema planinarskoj kući Anin vrh (303 m). Planirano vrijeme hoda oko 2,5 sata.

Stankov vrh je najviši vrh Bilogore, ali je zapravo neznatno uzvišenje u prostranom šumovitom i blago brežuljkastom krajoliku Bilo – Rajčevica. Na najvišoj točki su kameni stup s obilježjem vrha i nekoliko drvenih klupa sa stolovima.

Izlet je organiziran sukladno Odlukama i preporukama Stožera civilne zaštite RH i HPS

– Ako niste potpuno zdravi, ostanite kod kuće!

Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a. Također potvrđuje da pristupa izletu na vlastitu odgovornost svjestan/svjesna opasnosti od mogućih nezgoda i ozljeđivanja te da u takvom slučaju neće ni na koji način teretiti Društvo niti vodiča. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

vodič Vladimir Subota