Bila je ovo 3. dionica obilaska Slavonskog planinarskog puta koja ne bi bila toliko posebna da nije tih 18 km planinarskom stazom od Planinarskog doma Omanovac do Planinarske kuće Strmac, pritom obilazak i najvišeg vrha Slavonije i Psunja – Brezovog polja (985 m), u društvu 26 planinara članova HPD-a „Papuk“ iz Virovitice pohodila, u toj grupi najmlađa članica i planinarka, devetogodišnja  Rahela. I to nije njen prvi pohod SPP-om.

Sparne i tople ljetne nedjelje, 28. 6. 2020., ekipa planinara krenula je od Planinarskog doma Omanovac (655 m-KT4 SPP) prehodati dionicu Slavonskog planinarskog puta do Planinarske kuće Strmac. Uz obavezno grupno fotografiranje i sakupljanje potrebnih žigova krenuli su prema Brezovom polju. Na stazu broj 301 zakoračili su u 8 sati, a prvi veći odmor napravili kod zidina Planinarskog doma Josipa Svobode na Velikoj poljani  (710 m-KT5-SPP i KT-6 Planinarski put Psunjem) te su u 12.40  stigli i do najvišeg vrha Slavonije i Psunja – Brezovog polja (985 m-KT-1.6.-HPO, KT-11-NAJVIŠI VRHOVI HRVATSKIH ŽUPANIJA, KT-6-SPP i KT-1 Fokina planinarska obilaznica).

Nakon odmora i okrjepe iz ruksaka, uz obaveznu zajedničku fotografiju, u 13.20 krenuli su prema Planinarskoj kući Strmac putem grebena Božikovac, pored kamenog vrška na vrhu Gornji previt (797 m) te se do same Planinarske kuće Strmac (350 m –KT-1.2. HRVATSKE PLANINARSKE KUĆE, KT-7-SPP i KT-11 PPP) pristiglo oko 15 sati.

Tako je u organizaciji HPD-a „Papuk“ iz Virovitice završena i ova 3. dionica, a u povratku uslijedila je kavica (čitaj: razne tekućine) u Novoj Gradišci.