Dana 08.12. 2019. godine u 08:00 sastali smo se ispred zgrade županije otkuda smo autobusom krenuli put Slatinskog Drenovca na MDP 2019. Nas devetnaest je išlo autobusom, u Slatinskom Drenovcu nam se pridružilo još pet planinara koji su došli osobnim autima. Svi smo uspješno i bez problema stigli na Jankovac gdje smo se zadržali do petnaest sati, kada smo krenuli put Virovitice.

“Četvrtom lovačkom” do Jankovca – naziv je 14. Izleta u nepoznati Papuk kojim je tradicionalno obilježen Međunarodni dan planina (11. prosinca).

Organizirali su ga partneri Park prirode Papuk i udruga Slavonski planinari u nedjelju, 8. prosinca 2019. Hrvatski planinarski savez podupire ovo događanje kao službeno obilježavanje Međunarodnog dana planina za Hrvatsku a UN je ga je ove godine posvetio temi „Planine su važne za mlade”.

Na polazištu, u Slatinskom Drenovcu, se okupilo preko 400 sudionika iz 23 planinarska društva.

Do Jankovca se hodalo kraćom(oko1:30 sata – gradina Klak, dijelom Starim drumom pa priječenje
starom stazom „četvrta lovačka”) i dužom stazom ( oko 3 sata – uz potok Šumećicu, Kamenita kosa, Sokolina). Mnogi su hodnju pojačali i povratkom u Slatinski Drenovac kraćom stazom.

Na Jankovcu je PP Papuk počastio sve sudionike svježe pečenom domaćom kobasicom, trebalo je samo nešto strpljenja u redu za podjelu.
Autor knjige “Jankovac – planinarska priča”, Đorđe Balić pričao je zainteresiranima o nepoznatim ili manje poznatim zanimljivostima iz povijesti lokaliteta.

Na samom startu planinare je pozdravio Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk. Ispred planinara nazočnima se obratio Predrag Livak, predsjednik Slavonskih planinara.