Planinari „Papuka“ plove rijekom Dravom.
Na prvi pogled pitate se: „Vidim li dobro?“. Da, vidite, 28 planinara Hrvatskog planinarskog društva „Papuk“ iz Virovitice odlučilo se za malo drugačiji izlet kojemu je i dalje cilj zdrav način življenja povezan sa užitkom i sve to u dobrom društvu. Okupljanje, kao i pred svaki polazak na izlet, bio je na parkiralištu ispred zgrade Županije u Virovitici, gdje su se nakon prebrojavanja i uputa vodiča Zlatka, planinari „ukrcali“ u vozila sa 4 kotača i krenuli put Brodića i imanja Etno kuće Karlovčan gdje im je bio iskrcaj iz automobila. Nakon kratke pauze i pozdravne riječi domaćina uz kavicu i slastice, uputili su se pješice do slijedećeg i glavnog prijevoznog sredstva. Čekala ih je Galija uz obalu rijeke Drave. Krenuli su put Križnice…svi su očekivali ugodnih 2-3 sata vožnje do Križnice no majka Priroda u suradnji sa rijekom Dravom odlučila je da je još na godišnjem odmoru i nije dozvolila da je uznemiruju te je niskim vodostajem odlučila skratiti „planinarenje“ rijekom i zaustaviti Galiju na prekrasnoj „plaži“ točno na granici dviju Županija. Iako su planinari očekivali pogled na pješački most prema Križnici, bili su oduševljeni i ovom lokacijom. Iskrcali su se sa Galije te se „raštrkali“ pješčanom i šljunčanom „plažom“. Nakon kupanja i šetnje plićacima Drave vratili su se na ručak gdje ih je čekao miris svježe spremljene domaće ribe. Ubrzo se mogla „čuti“ tišina na brodu, i šuškanje vrećice jednog jedinog planinara koji je odmatao svoj sendvič (kaže-ne voli ribu).
Vrijeme je odmicalo, pale se motori Galije i kreću „uzbrdo“ natrag prema Brodiću. Dakle, imali su uspone i spust, baš kao i kod planinarenja.
Po povratku domaćinu uslijedilo je razgledavanje imanja Etno kuće Karlovčan. Bilo je planinara kojima nije bilo dosta kupanja pa su pri povratku u Viroviticu, svratili do Okrugljače na kupanac.
Bio je ovo uistinu jedan lijep ljetni izlet Dravom.