Dugo očekivana i odgađana noćna šetnja konačno se je ostvarila. Nepovoljne meteo prilike zamalo nam nisu i opet priuštile novo razočaranje, ali ovoga puta pokazao se je tračak nade na nebu i nas 13 odvažnih odlučili smo iskoristiti tu priliku.

Polaznicima planinarske škole to je bilo jedno potpuno novo iskustvo, ali moram reći da su svi došli spremni (lampice na čelu) i poprilično “nabrijani”. Ta njihova odlučnost je na kraju rezultirala dobrim druženjem, lakšim nošenjem sa nepovoljnim prilikama i rekao bih jednim zadovoljstvom što su baš oni bili noćas tu i dio naše ekipe. Ali ne mogu da ne spomenem i našu ”logistiku” Melanku, Anđelku i Vladu koji su nas dočekali na polovici puta u Božicinoj klijeti sa vatrom, čajem, svježom štrudlom i “tekućim stimulansom”.

Ah, da ne zaboravim, na kraju puta kod naših ribnjaka napravili smo još i jedan zajednički otisak naših planinarskih cipela i u dobrom raspoloženju krenuli prema našim domovima. A na moje pitanje ¨šta vam je bilo najbolje na današnjoj noćnoj šetnji?” iskreni odgovor koji nas je sve nasmijao “ŠTRUDLA¨.

Hvala ekipo na lijepoj uspomeni!

Vodič Zlatko