Hrvatsko planinarsko društvo „PAPUK“, sa sjedištem u Virovitici, u mjesecu listopadu obilježava 90. godinu postojanja i neprekidnog djelovanja društva. U dane vikenda od 12.10.2018. do 14.10.2018. godine, pripremljen je raznolik program obilježavanja kojime su se predstavili građanima grada Virovitice, Virovitičko-podravske županije i ostalim simpatizerima prirode, zdravog življenja, a samim time i planinarenja.

Proslava je počela u petak, 12.10.2018., od 17:00 sati, u Gradskom muzeju Virovitica, „Izložbom fotografija i planinarske opreme“, koja će biti otvorena do 4. studenog 2018.

Nakon izložbe, od 18:00 sati, u prostorijama Udruženja Obrtnika Virovitica, za članove društva i njihove uzvanike, održala se je središnja svečanost obilježavanja na kojoj su prisutni bili upoznati sa samim početkom rada društva, njegov nastanak, važne događaje koji su pridonijeli razvoju planinarstva njihovog kraja. Prisutne su pozdravili predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Lahorka Weiss, predsjednik Sportske zajednice grada Virovitice Josip Škrablin i predsjednik Slavonskih planinara Otmar Tosenberger. Uručena su i Priznanja za dugogodišnje, nesebično zalaganje i doprinos članovima Društva. Svečanost obilježavanja 90. rođendana uveličali su članovi KUD-a Virovitica te pjevačka skupina Zajednice Mađara VPŽ: “Veröcei gerlicék” (Virovitičke grlice).

Našem društvu je u ime udruge SLAVONSKI PLANINARI po predsjedniku Otmaru uručeno priznanje „Julije Kempf“ – najviši oblik priznanja za naročite uspjehe planinarske udruge na razvitku planinarstva na području Slavonije.